Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

 

REGENERÁTOR FOKHAGYMA TINKTÚRA

Bővebben, kattints a képre!


A  legendás fokhagyma-csepp receptje

A fokhagyma tinktúra

Rövid letölthető leírás ITT

A következőkben leírt fokhagymacsepp kúra a források szerint a szervezetben öt évig tartja meg hatását, tehát csak ezután szükséges megismételned.

A fokhagymacsepp tinktúra elkészítési módja:

  • Darabolj össze 35 dkg megtisztított fokhagymát.
  • Öntsd 3 dl 96%-os (Gyógyszertári) alkoholba.
  • Az edényt jól zárd le, és érleld 10 napig.
  • Vászonruhán keresztül szűrd át.
  • Két nap után a  táblázat szerint, fél deciliter  tejbe csepegtetve, étkezés előtt fogyaszd reggel, délben, este (teába, ásványvízbe, bármilyen langyos ételbe keverve is lehet).

A gyógyszerkönyvi minőségű alkohol (ethanol) beszerezhető ITT (1000 ml)

A részletek:

Hozzávalók 35 dkg pucolt, darabolt fokhagyma kb. 3 dl 96 %-os alkohol. (A beszerzett fokhagyma állagától, nedvesség-tertalmától függően.)

A megpucolt fokhagymát apróra vágjuk (foghagyma-nyomót ne használjunk!!), jól zárható (előzetesen ellenőrzendő kifőzött!) befőttesüvegbe, (esetleg csatos üvegbe) rakjuk, ráöntjük az alkoholt, annyit, hogy az aprított fokhagymát teljesen bőven ellepje, és bezárjuk. Néhányszor megrázogatjuk-megforgatjuk, hogy a buborékok kiszálljanak, és 10 napig sötét, hűvös helyen tartjuk. Naponta megforgatjuk, az utolsó 2 napon már nem mozgatjuk.

A 10. nap végén az üveget kinyitjuk, a szájára 2 réteg gézt, vagy sűrű szövésű puha vászonruhát rögzítünk befőttes gumival. Fél literes üvegbe akkora tölcsért teszünk, aminek a feső méret nagyobb, mint a befőttesüveg szája. Az alkoholos üveget, a tölcsért és a fokhagymát tartalmazó befőttesüveget úgy rakjuk össze, hogy szilárdan álljanak (pl. a sarokban).

A befőttes üvegből a kivonatot a tölcsérbe öntjük, majd szájával lefelé a tölcsérben hagyjuk 1 ½ - 2 óráig, hogy a lé mind kicsöpögjön. A nyert kivonat mennyisége: 250 - 300 ml. Megfelelő üvegekbe töltjük, pipettával adagoljuk. Azonnal fogyasztható. Az előírt számú cseppeket minimum ½ dl langyos tejbe csepegtetjük, és étkezés előtt isszuk meg.

Adagolás:

Az eredeti recept szerint minimum 0,5 dl tejbe kell a kivonatot csöpögtetni. Egy kardiológus főorvos szerint a tejet nem kedvelő (pl. mert egyeseknek hasmenést okoz, vagy akármilyen egyéb ok miatt) kúrázók kefírben vagy joghurtban vegyék be.

Hogy ne használjunk fokhagymanyomót, azért jegyeztem meg, mert a kivonat gyakorlatilag kiszűrhetetlen lesz a zagyból, vagy csak igen kevés. És ekkor tényleg fel kell használni a szüredéket ételízesítéshez. A fenti recept szerint "kilúgozott" fokhagyma maradvány kevésbé alkalmas ételízesítésre, mert minden íz- és hatóanyagot kiszedett belőle az alkohol.

Napok Reggel Délben Este
1. 1 csepp 2 csepp 3 csepp
2. 4 csepp 5 csepp 6 csepp
3. 7 csepp 8 csepp 9 csepp
4. 10 csepp 11 csepp 12 csepp
5. 13 csepp 14 csepp 15 csepp
6. 15 csepp 14 csepp 13 csepp
7. 12 csepp 11 csepp 10 csepp
8. 9 csepp 8 csepp 7 csepp
9. 6 csepp 5 csepp 4 csepp
10. 3 csepp 2 csepp 1 csepp

 

A 11. naptól kezdve 3x25 cseppet fogyassz naponta - evés előtt -, mindaddig, amíg el nem fogy. A kúra idején érdemes a szokásosnál több folyadékot fogyasztani. Ez a kúra (5x50 ml) 5 évig tartja meg hatását a szervezetben, csak ezután van szükség ismétlésre

Direkt immunerősítésre kesebb mannyiségből (50 ml vagy 2x50 ml) napi 3x15 csepp is elegendő, ami  egy-két éves védő hatást eredményez! A fokozatos, szoktató csepegtetést rövidíteni lehet (4 napra arányosan) 3-4-5, 6-7-8, 8-7-6,5-4-3.

Eredete

A fokhagyma-csepp receptje kínai eredetű, 1971-ben talált rá egy UNESCO-expedíció, agyaglapokon, egy tibeti templom romjainál. Azóta sok nyelvre lefordították, és számon tartják a nagy hatású népi gyógyszerek között.

A tapasztalat

A  tapasztalatok szerint számítani kell csekély illathatásra is. Érdemes tájékoztatni a környezetet a fokhagymakúráról, mivel néhány nap után (az intenzív szakaszban) közelről a bőrön keresztül is érezni lehet némi fokhagyma "illatot" amit nedvesítőkendőkkel, fertőtlenítő géllel közömbösíteni lehet. Mivel a méregtelenítés is beindul intenzíven, az első napokban kismértékü levertség érzése is jelentkezik.

Attól nem kell tartanunk, hogy fokhagymaszagú lesz a leheletünk. A fogyasztás után igyunk meg egy pohár tejet (ha nem abba csepegtettük), vagy rágcsáljunk el pár szál borsmentát, petrezselymet vagy kakukkfüvet.

Persze a fejedben a fokhagyma sem csinál rendet. Ugye tudod, hogy a gondolataid (szavaid) és az érzéseid alkotják, alakítják a sorsodat? Érezd jól magad a bőrödben, és naponta mond el az egészség imáját, hallgasd a tudatalatti tízparancsolatát!

 

A csepprecept forrása:

Fási Katalin: Kéz és Fülmasszázs Valamint Egyéb Házi Gyógymódok (Egészségügyi tanácsmorzsák 143 o.)

Kossuth Könyvkiadó 1991

 

A csodálatos fokhagyma és társai

 A fokhagyma népi gyógyír

A természetes csodaszerrel elkerülheted a szívbetegségeket, rendszeres fogyasztásával a gyulladásokat is csökkenteni lehet. Immunerősítésre napi egy gerezd fokhagyma javasolt (kb 3x15 csepp tinktúra). Megfázás vagy nátha vírus fertőzés esetén langyos teába tegyünk 2 nagyobb gerezdet (3x25 csepp tinktúra). A fokhagyma valójában natúr állapotban fejti ki legjobban hatását: kenhetjük pirítósra, vagy tehetjük felaprítva salátába is. Aki ezt nem kedveli nem kell feltétlenül szétrágni, egészben is le lehet nyelni (mézbe mártva)!

Azonban jobb lesz, ha óvatosan bánunk vele, mivel érzékeny embereknél nyersen nagyobb mennyiségben égést  okozhat. Ez egyébként teljes mértékben elkerülhető, ha belekeverjük egy kanál joghurtba, s úgy nyeljük le. Ha főtt ételekben használjuk, gyógyhatását akkor fejti ki a legjobban, ha a főzés végén, nem sokkal tálalás előtt tesszük az ételbe: így a hatóanyagok csak kisebb része bomlik szét hő hatására.

Fokhagyma a szívnek

A fokhagymában található bioaktív hatóanyagok száma meghaladja a százat. Az egyik legfontosabb ezek közül az allin, mely összezúzva - tehát, ha összerágod, vagy már összezúzva fogyasztod - allicinná alakul. Az allicinnak pedig bizonyítottan erős szív- és érrendszervédő hatása van: többek között - az aszpirinhez hasonlóan - gátolja a vérrögképződést. A fokhagyma ezenkívül csökkenti a koleszterinszintet, valamint javítja a vérkeringést is. A szervezetet (hosszabb időszak alatt) megszabadítja a zsíros lerakódásoktól. Csökkentheti az érelmeszesdést (fokhagymacsepp).

Fokhagyma a káros sejtburjánzás megelőzéséért

Számos kutatás bizonyítja, hogy a fokhagyma szsbadgyök-közömbösítő hatása révén lassítja, illetve gátolja azon sejtelfajulások kialakulását, melyek végül a daganatos betegségekhez vezetnek. Különösen erős védelemmel bír a gyomornál, de az egész immunrendszert erősíti.

A fent említetteken kívül  a tapasztalatok alapján egyéb, átfogóbb, általánosabb egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságai is lehetnek a nyers fokhagymának (és a tinktúrának).

 

Jótékony (tapasztalati) hatásai:

  • Megszünteti a migrént
  • Csillapítja az ízületi fájdalmakat
  • Baktériumölő
  • Elmulasztja a megfázás tüneteit
  • Oldja a görcsöket
  • Gyorsítja az ízületi gyulladások megszűnését
  • Javítja a bőr és az egyéb szövetek (nyirokkeringés) vérellátását
  • Csökkenti a vérzsírszintet, jó érelmeszesedés ellen
  • Kedvező hatása van az emésztőrendszerre
  • Csillapítja a puffadást, a bélkorgásokat, a bélgörcsöket, a székrekedést
  • Segít a vénás és visszérbetegségekben
  • Csökkenti az aranyértüneteket
  • Erősíti a szívműködést és a vérkeringést
  • Pusztítja a belekbe került kórokozókat
  • Segíti a fogyókúra eredményességét
  • Csökkenti a vérnyomást
  • Növeli a koncentrálóképességet
  • Jó emésztési zavarok, székrekedés ellen
  • Fékezi az öregedési folyamatokat

 

Mézes almaecetes fokhagyma : Nagy mennyiségû fokhagyma kerül kiáztatásra jó minõségû akácmézben és almaecetben (a társításról az almaecet és méz oldalonkon is olvashatsz).

A fokhagyma immunerõsítõ és vértisztító hatását a méz és az almaecet tovább fokozza. Meghűléses megbetegedések és a legyengült szervezet megerõsítésére kiválóan alkalmas. Almaecet nélkül (a fokhagymás méz) húsok pácolásához is nagyszerűen felhasználható de pirítós kenyérre kenve is fenséges!

Egyszerű napi energiaital elkészítése:

Pucolj meg két (termetes) gerezd fokhagymát, reszeld le, vagy préseld össze, keverj hozzá két teáskanál (jó minőségű) almaecetet. Kevergesd, préselgesd néhány percig, és tegyél hozzá két teáskanál mézet. Ezt is jól keverd el, és öntsd fel két-három dl buborékmentes ásványvízzel. Az így készített (zavaros) italt óvataosan (!!) lassan kortyolgatva idd meg. Egyhuzamra lehajtani TILOS! Energetizáló, fáradtságűző, fogyasztó vitaminbomba. Fogyasztása éhgyomorra reggel a legjobb, felezve is hatásos (de nem helyettesíti a reggelit).

Ha nem szeretnél naponta fokhagymát pucolni az alábbiakkal (kíméletesebb változat) ezt elkerülheted:

Tedd a következőket turmixgépbe: 1 dl almaecet, 1 dl méz, 8-12 gerezd (méretfüggő) fokhagyma (darabolva). Keverjük össze a nagy sebességgel 1 percig. Öntsük a keveréket egy jól zárható üvegedénybe és hagyjuk a hűtőben öt napig.

Az elixír szokásos napi adagja: kettő-négy teáskanálnyit tegyél egy pohár (min 2dl) szénsavmentes ásványvízbe vagy gyümölcslébe, (100%-os szőlő-vagy narancslé). A legjobb reggeli előtt negyed-órával fogyasztani. A hatóerő természetesen függ az összetevők származási állapotától. Minél jobban bio annál több az erő.

Már a legrégebbi írásos emlékek is szólnak a fokhagymáról. Az egyiptomi piramisépítőknek fokhagymát, hagymát és retket osztogattak a fertőző betegségek megelőzésére. A római katonák étrendjéhez is hozzátartozott fokhagyma Már az ókorban 61-féle különféle betegség gyógyítására ajánlották.

Magas a magnézium, B6 és C vitamin, triptofán, szelén, kalcium, foszfor, B1 vitamin tartalma. A fokhagymát világszerte termesztik és alkalmazzák. A fokhagyma a magyar konyha egyik legfontosabb fűszernövénye. Régóta ismert számos gyógyhatása, ezért nem csak ízesítésre használhatjuk.

Tudományos kutatások alátámasztották, hogy a fokhagyma baktérium- és gombaölő hatású, az immunrendszert felerősíti, ami igy képes a vírustámadások legyőzésére, hatékonyan bevethető tehát a candidiázis nevű gombás betegség ellen is. Természetes "antibiotikumként" használható, főként a meghűléses betegségek esetén hatásos. Különösen jó antioxidáns, hiszen megköti a szabad gyököket, lelassítja az öregedési folyamatokat, erősíti az immunrendszert, rendszeresen fogyasztva pedig még a vérnyomást is csökkenti.

 

 


Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet