Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

Mond el hagos szóval, hittel, naponta háromszor!

 

 

Ha teteszik, másold ki az imát, és küld el a barátaidnak!


A megbocsátás

Joseph Murphy: A tudatalattid csodálatos hatalma

......99.o.>>(az oldalszámhoz írd be a 99-et)

A megbocsátás a gyógyulás előfeltétele

És mikor imádkozva megállotok, bocsássátok meg, ha valaki ellen valami panaszotok van...
(Márk 11:25)

Lelki békénk és kicsattanó egészségünk megőrzése szempontjából nagyon lényeges, hogy meg tudjunk bocsátani másoknak. Ha tökéletes egészségre és boldogságra törekszel, mindenkinek meg kell bocsátanod, aki valaha is megsértett. Önmagadnak úgy bocsáthatsz meg, hogy gondolataidat összhangba hozod az isteni renddel és törvénnyel.

Mindaddig nem keríthetsz azonban erre sort, amíg előbb meg nem bocsátottál a többieknek. Ha pedig önmagadnak nem bocsátasz meg, azzal nem többről és nem kevesebbről, mint lelki büszkeségről, azaz tudatlanságról teszel tanúbizonyságot.

Az orvostudománynak azon a területén, amelyet ma pszichoszomatikus területnek hívnak, a szakemberek szüntelenül hangsúlyozzák, hogy a köszvénytől a szívelégtelenségig számtalan betegség mögött ellenszenv, mások elítélése, lelkifurdalás, gyűlölség rejlik.

Rámutatnak, hogy a betegek, akiket megsértettek, félrevezettek, becsaptak vagy megaláztak, lelkük mélyéből gyűlölték és elítélték azokat, akik bántották őket. Ettől pedig gyulladásos, gennyesedő sebek keletkeztek tudatalattijukban. Csupán egyetlen orvosság van.

Le kell metélni és el kell vetni a régi sérelmeket, ez pedig egyetlenegy, ám holtbiztos módszerrel történik: megbocsátással. Megbocsátás: a tevőleges szeretet. A megbocsátás művészetének legfontosabb kelléke a megbocsátás szándéka. Ha őszintén meg szeretnél bocsátani a többieknek, azzal már a gátak ötvenegy százalékát magad mögött tudhatod.

Biztos vagyok benne, hogy tudod: attól, hogy megbocsátottál a másiknak, még nem kell feltétlenül szeretned vagy éppen barátkoznod vele. Senki sem kötelezhet rá, hogy kedvelj valakit, mint ahogy a kormány sem rendelheti el az általános jóakaratot, kölcsönös szeretetet, a békét vagy a toleranciát.

Képtelenség volna azért kedvelni valakit, mert Washingtonban kibocsátottak egy erről szóló rendeletet. Kétségtelen viszont, hogy nem kell kedvelnünk felebarátunkat ahhoz, hogy szeressük őt. Szeresd felebarátodat! - szólít fel a Biblia. Erre mindenki képes, aki igazán akarja.

A szeretet azt jelenti, hogy egészséget, boldogságot, lelki békét, örömöket, az élet minden áldását kívánod felebarátod számára. Szó sincs itt nagylelkűségről: amikor megbocsátasz másoknak, akkor valójában nagyon is önző vagy, mivel amit másnak kívánsz, azt tulajdonképpen önmagadnak kívánod. Ennek pedig az az oka, hogy te gondolod mindazt, te érzed mindazt, amit a másiknak kívánsz. Ahogy gondolkodsz és érzel, olyan leszel. Lehet-e ennél egyszerűbb valami?

A megbocsátás technikája
Az alábbi egyszerű technikával csodákat művelhetsz életedben....bővebben (100. oldal)>>>

Joseph Murphy: A tudatalattid csodálatos hatalma című könyvben (írd be az oldalszámhoz a 100-at)

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet