Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

   

A csodálatos Aloe Vera (Aloe barbadensis Miller)

Az Aloe Vera tulajdonságai és hatása

Az Aloe verát ősidők óta használják gyógyításra. Évezredeken átívelő karrierjét annak köszönheti, hogy számtalan betegségre, bőrelváltozásra és emésztőszervi problémára sikeresen alkalmazható. Napjainkban a világ számos országában termesztik, olyan helyeken, ahol az éghajlat alkalmas a szabadföldben való nevelésére.

Az Aloe Vera pozsgás, évelő növény, virágai sárgák. Húsos, pozsgás, lándzsa alakú levelei 50 cm-re is megnőhetnek, az egész növény magassága 120 cm lehet. Kizárólag leveleit használják gyógyászati célokra; a levelek egyes részeit más és más célra hasznosítják. Az a sűrűn folyó, kocsonyás nedv, amivel az Aloe verát leginkább azonosítani szokták, a növény leveleinek belső részéből származik.

 A levél szerkezetében, a legkülső rétegek és e között a kocsonyás rész közötti sárgás, keserű ízű lé szárításával nyerik az aloe latexet(tejnedvet). A kereskedelemben ezt aloe hepatica vagy aloe barbadensis néven hozzák forgalomba. (Utóbbi nem azonos az Aloe barbadensis Mill. nevű fajjal).

 

Tulajdonságai

Az Aloe Verának négy fő tulajdonsága van: gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibiotikus és regeneráló. Az Aloe Vera különbözik más természetes gyógyszerektől egyedi tulajdonságai miatt, melyek külön-külön is kifejtik hatásukat a célszerven a szervezetben és ugyanakkor egymással is kölcsönhatásban vannak.

Az Aloe Verának, mint gyógynövénynek hatalmas potenciálja van, és könnyen helyettesíti a helyi és orális szteroidokat és a helyi antibiotikumokat.

Az Aloe Verának magas az enzim-tartalma (92-féle enzim), ami ritka és értékes enzim-forrássá teszi, ugyanis az enzimek segítenek, hogy az alapvető fontosságú tápanyagok a szervezetben felszívódjanak, és ugyanakkor tisztuljon is a szervezet.

Az Aloe Vera csökkenti a gyógyszerek mellékhatásait és megerősíti az immunrendszert, miközben segít a szervezetnek a felhalmozódottmérgeket kiüríteni. Az Aloe Vera négyszer gyorsabban hatol be a bőrbe, mint a víz. Az Aloe Vera nem árt a fiziológiánknak, hanem tiszteli, egyensúlyba hozza és javítja azt.

Az Aloe Veranak igen nagy skálájú tápláló és gyógyító tulajdonságai vannak; gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban és enzimekben.

Az Aloe Vera olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek az egész szervezeten kifejtik hatásukat: tetőtől talpig - az egyéni szükségleteknek megfelelően.

 

Az Aloe Vera regenerálja a szöveteket a sejtek normális fejlődési ütemében. 

Az Aloe Vera titka: összetevőinek titokzatos kölcsönhatása. Az Aloe Vera tulajdonképpen olyan adaptogén, mint a ginzeng. Egy szovjet kutató, Breckham szerint "adaptogén" az olyan növény, melynek szabályozó hatása van a szervezetre, segíti azt a stresszhez vagy bármilyen más nehéz helyzethez alkalmazkodni. Azzal, hogy szabályozza az immunrendszer funkcióit, kezeli a szervezet beteg részeit, szerveit.

Az adaptogének csak akkor hatnak, amikor kell és csak ott, ahol szükség van rájuk. Ha nincs szükség rájuk, inaktívak maradnak, de csak látszólag, mert az immunrendszert lassan, de biztosan akkor is erősítik. Az Aloe Verának mindenre kiterjedő, bonyolult, lassú és néha szinte észrevehetetlen hatása van (éppen ezért hívják "csendes gyógyítónak").

A kevésbé "diktatórikus", "alternatív" gyógyszerek elsősorban az egész szervezetre ható "territórium gyógyszerek". Tisztelik a biológiai territóriumunkat, szervezetünket. Ahelyett, hogy a felbukkanó rendellenességgel agresszívan szállnának szembe, inkább gyengéden javítják, és egyensúlyba hozzák a territóriumunkat.

 

Az Aloe Vera hatása az immunrendszerre

Anekdotikus bizonyíték mindig is létezett arról, hogy az aloe vera gyógyíthatja a rákot is. Az aloe verához kapcsolódó tudományos körök azon töprengenek, hogy az aloe vera-termékek rákellenes tulajdonságainak kulcsa vajon a növény aminosav-tartalma-e.

Az a tény, miszerint az aloe vera ellátja a szervezetet az új sejtek felépítéséhez szükséges elemekkel, és a növény enzimösszetétele alapján az aloe vera megelőzheti a daganatos sejtek kialakulását, fejlődését. 

Ebből a szempontból érdekes lehet a növény fitokémiai összetétele is. Két fitokémiai anyagról, melyek általában a legtöbb Aloe Vera-kivonatban megtalálhatók, az Alokutin A-ról és B-ről is kimutatták, hogy megcélozzák a ráksejteket, de a pontos útjuk még nem teljesen ismert. Az Alokutin A és B hat a nyirok- és immunrendszerre, talán így segítve a rákellenes folyamatot.

Az világos, hogy a belsőleg szánt aloe vera-termékek - mint például az iható gél, juice és kapszula - rendszeres fogyasztása segít a szervezetnek a méregtelenítésben, megelőzi az oxidáló reakciókat (szabad gyökök), melyek előidézhetnek olyan betegségeket, mint a rák.

Aloe Vera-kutatók egy csoportja bejelentette, hogy az Alokutin A és B az immunrendszer azon részét aktiválja, amely a vírusok ellen hat. E szerint a bejelentés szerint az aloe vera-termékek fogyasztása segíthet megelőzni a vírusos fertőzéseket és fellépni a vírusok ellen.

Ugyanez az immunfolyamat játszódik le az allergiák esetében, így azoknak a jelentéseknek, melyek arról számolnak be, hogy az aloe vera-termékek rendszeres fogyasztása megfékezi az allergiát,van tudományos alapja.

Forrás: Internet 

 

 


 

 

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet