Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

10 módszer stressz ellen

10 módszer stressz ellen

 

Lássuk, milyen egyszerű dolgok segíthetnek leküzdeni az életünket megnehezítő stresszt. Egy kis odafigyeléssel Ön is be tudja építeni tippjeinket hétköznapjaiba.

 

1. Tekerjen, ahogy bír

Ha biciklizik, tekerjen tempósan. Ha bokszol, válassza a nehezebb zsákot. A columbiai Missouri Egyetemen végzett kutatás Tekerjen tempósankimutatta, hogy 33 perc magas intenzitású edzés hatékonyabban csökkenti a stressz szintjét mint egy közepes tempójú tréning. Sőt, pozitív hatásai az edzést követően még 90 percig éreztetik hatásukat.

 

2. Munka közben hallgasson zenét

A játszási listáját a lehető legkellemesebb zenékbőlállítsa össze. A pennsylvaniai Wilkes Egyetemen elvégzett tanulmány szerint a zene csökkenti a stressz szintjétmunka közben, csakúgy mint a meghűlés kockázatát. Talán érdemes elkezdeni Celine Diont hallgatni?

 

3. Igyon több narancslét

Az Alabama Egyetem kutatói naponta kétszer 200 mg C-vitamint adtak patkányoknak és azt találták, hogy ez gyakorlatilagNarancslé megszüntette a stresszhormonok kiválasztását. Ha a patkányokat így megnyugtatja, ránk miért ne hatna ugyanígy? Napi kétszer 2 dl narancslé biztosítja szervezete számára a szükséges C-vitamint.

 

4. Hallgasson és mosolyogjon

Halálra izgulja magát egy prezentáció miatt? Mosolyogjon, nézzen a hallgatóságra és hallgasson el 2 mp-re - ezt tanácsolja T.J. Walker, a Media Training Worldwide elnöke. Így le tud lassulni egy kicsit és azt a benyomást kelti, hogy nyugodt és az Ön kezében van az irányítás. A hallgatóság is kellemesebben fogja érezni magát, amitől Ön valóban el fog lazulni és képes lesz kontrollálni magát.Most kezdjen el beszélni.

 

5. Rázza le magáról

Amikor a nagy (golf)ütésre készül, rázza meg az ujjait, hogy megszabaduljonaz alkarjában, kezeiben és csuklójában felgyülemlett feszültségtől, éskoncentráljon az egyetlen dologra, melyre hatással lehet: az ütésre való felkészülésre. Így nem a sikeres ütésen - vagy az ütés elhibázásán - fog gondolkodni - vélekedik Alan Goldberg sportpszichológiai tanácsadó.

6. Szeretkezzen

Amikor eljutunk a csúcsra, béta-endorfin szabadul fel, mely szervezetünk természetes heroinja. A hatása alatt biztosan nem fog fájdalmakkal küszködni.

 

7. Öntözzön virágot

Kertészkedjen A növény meghálálja, nem vesz igénybe sok időt, és 10 másodpercig nem Ön körül fog forogni a világ, ami pszichológiai szempontból hatalmas megkönnyebbüléslehet. Ha szívesen kertészkedik, hódoljon ennek a hobbijának, amikor csak tud, hiszen valóságos terápialehet fáradt idegeinek.

 

8. Készítsen ütemtervet

Ha a főnöke váratlanul magára testál egy jó nagy feladatot, próbálja megállni, hogy azt mondja magának: ezt nem tudom megcsinálni, ki fognak rúgni. Inkább készítsen ütemtervet, melynek alapján bemutathatja felettesének, mit mikorra tud megcsinálni. Ami elsőre rémisztőnek tűnt, az immár ellenőrzés alá került és egyzetetni lehet róla - mondja James Blumenthal, a Duke Egyetem pszichológusa.

 

9. Hagyja abba az anyagi gondok tagadását

Mínuszos bankszámla? Tegye azt, amit nyilvánvalóan kell: beszéljen egy pénzügyi tanácsadóval. Egy Virginia Tech tanulmány szerint azoknak, akik pénzügyi tanácsadást vettek igénybe, 1 év alatt az általános stressz-szintjük súlyosról vagy lesújtóról mérsékeltre vagy alacsonyra csökkent.

 

10. Menjen el úszni

Napközben lábainkban rengeteg nyirokfolyadék gyűlik össze, és ez a felesleges folyadék kényelmetlen érzést és ingerlékenységet okoz - amíg vízbe nem mártózunk - figyelmeztet Dr. Liponis. Úszáskor az összes nyirokfolyadék visszapréselődik a szívbe, majd a veséken keresztül távozik - mondja. Gondoljunk csak az úszás után jelentkező vizelési ingerre, amikor is megszűnik szervezetünkben a folyadéknyomás.

 

Forrás Kosmodisk: http://www.kosmodisk.hu/10mdszerstresszellen-206092-8806-a.html

 

 

 

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet