Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

A biológiai egészség irányítása az agyban

A lélek nyelve a betegség, a szeretet a legerősebb orvosság.

 Ételed az életed. Amit ma megeszel az holnapra megváltoztat


A biológiai egészség döntően az étrendtől, az étkezéstől, az ételektől függ!

A szükségletek és a tápanyagok egyensúlyát az életmódhoz kell igazítani. A rossz minőségű "üzemanyagtól minden motor" tönkre-megy. Az ételek összesített energiatartalmát, a mozgással elhasznált energia pótlására kell felhasználni! A többlet, zsír formájában lerakódik. A méreganyagokat szervezetünk zsírgolyókba zárja. A zsírt csak min. 40 perc intenzív (izzasztó) mozgással, és sok tiszta víz elfogyasztásával lehet eltávolítani. (+minden étkezés előtt fél órával 2x2 dl)

A biológiai egészséget csak a tudatos lúgosítássaL TUDJUK MEGTEREMTENI+

Dr. Robert O. Young az elsők között foglalkozott az élő vérsejtek vizsgálatával; évekig kutatta a beteg és egészséges sejteket mikroszkóp alatt. Azt találta, hogy a beteg sejtek sötétebbnek mutatkoznak, és elvesztik az alakjukat, míg az egészséges sejtek kerekek és élénk színűek, gyakorlatilag ragyognak a betegekhez képest.

Dr. Young nekilátott, hogy kitalálja, mi okozza ezt a „belső fényt”. Felfedezte, hogy az életesszencia szinte kizárólag a növényekből származik, és hogy a testben levő összes sejtnek szüksége van a zöld növényekből származó fényre. Minél több zöld ételt fogyasztunk, annál egészségesebbek leszünk.

Dr. Young úgy találta, hogy ezek a növényi táplálékok tisztítják és lúgosítják a testet, míg a feldolgozott és finomított élelmiszerek egészségtelenül magasra emelik a savak és a mérgek szintjét.

Felfedezései alapján Young arra a végkövetkeztetésre jutott, hogy a test túlsavasodása az alapvető oka minden betegségnek. Mivel sok ember olyan étrendet követ, mely elsősorban savképző ételekből áll (pl. cukrok, hús, tejtermékek, élesztett kenyerek) zöld növények helyett, betegek és fáradtak.

Amikor testünk pH-értéke kiegyensúlyozatlan, ez csaknem a test minden részérekihat: az idegrendszerre (depresszió), a keringési rendszerre (szívbetegségek), az izmokra (fáradtság), a bőrre (öregedés), stb. Még az elhízottság is a túlsavasodás jele; ez a test normális reakciója, mely megvédi a létfontosságú szerveket a káros savaktól és hatásaiktól.


Fordított esetben egy lúgos környezetben a test eléri ideális súlyát, és ellenáll az egészségre veszélyes mikroorganizmusoknak.

Dr. Young szerint a táplálékkiegészítőkben, lúgosító élelmiszerekben és vízben található tápanyagok képesek újra egyensúlyba hozni a testet. Ezek a vitaminok, ásványi anyagok és füvek feltöltik a testet új energiával, és rendbehozzák a kevésbé energizált területeket. Míg más termékek csak egy tényezőre összpontosítanak, a mi termékeink a legértékesebb kincset kínálják fel Önnek: az egész test egészségét.

Lúgosító ételt és vizet kell fogyasztanunk, hogy olyan tápanyagot adjunk a testünknek, amire szüksége van a savak és a mérgek semlegesítéséhez a vérben, nyirokban és a szövetekben, illetve az immunrendszer és a szervrendszerek megerősítéséhez is. Ezért fejlesztették ki a lúgosító étrendet, hogy útmutatást adjon mindazoknak, akik szeretnék visszanyerni testük egyensúlyát és életerejét.

Néhány ember talán teljes mértékben követi a lúgosító étrendet, míg mások lassabban, fokozatosan változtatják meg az étkezési szokásaikat. A többségnek ez nem megy egy éjszaka alatt. Az ízlelőbimbóknak, melyek kimerültek a cukor, só és a többi mesterséges ízesítő káros hatásaitól, szükségük van némi időre, hogy regenerálódjanak, és tisztán érezzék a zöldségek finom ízét. Néhány ember azt választja, hogy minden héten hozzáad egy lúgosító ételt az étrendjéhez és megszüntet egy savasítót, egészen addig, amíg el nem éri a lúgos táplálkozás célját.

Amikor elkezdik megváltoztatni a táplálkozásukat a lúgosító diéta irányába, néhányan zavarodottnak vagy bizonytalannak érezhetik magukat azzal kapcsolatban, hogyan kezdjenek hozzá, és milyen fajta élelmiszert vásároljanak. Ebben segítségükre lehet egy minta-bevásárlólista:

Gyümölcsök, zöldségek
Avokádó
Cékla
Paprika
Brokkoli
Fejeskáposzta
Sárgarépa
Karfiol
Zeller
Fehérrépa
Uborka
Padlizsán
Fokhagyma
Fűszernövények (friss)
Kelkáposzta
Póréhagyma
Citrom
Vöröshagyma
Petrezselyem
Újburgonya
Spenót
Tök
Paradicsom
Cukkini

Húsok, tengeri halak
Lazac
Pisztráng
Pulyka (kivételes alkalmakkor)

Hüvelyesek
Azuki bab
Vörös áfonya
Csicseriborsó
Bab
Lencse

Fűszerek
Curry
Kapor
Fahéj
Kömény
Fokhagyma
Gyömbér
Vöröshagyma
Petrezselyem
Kakukkfű

Bioételek
Mandulavaj
Mandulatej
Amaránt
Basmati rizs
Barna rizs
Hajdina
Lisztek (tönköly, köles, amaránt, stb.)
Szőlőmagolaj
Kamut
Hummusz
Olívaolaj
Quinoa
Tönköly
Szójatej
Csírák (bármilyen)
Aszalt paradicsom (olívaolajban)
Tahini

Hűtőpult
Borágóolaj
Lenmagolaj
Hummusz
Búzacsírás tortilla
Tofu

Víz
Desztillált víz
Szénsavmentes ásványvíz


Tengeri só

Diófélék, magvak
Mandula
Brazil dió (paradió)
Lenmag
Mogyoró
Makadám dió
Pekán dió
Fenyőmag
Tökmag
Szezámmag
Napraforgómag
Dió

Bővebben: http://www.alkalive.hu/lugosito_etrend.html

 

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet