Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

H1N1 az "új" influenza arcai és harcai

 

Ez a vírus nagy valószínűséggel újra és újra támadni fog minden évben, ősszel és tavasszal. Első színre-lépésének tanulságait  érdemes napirenden tartani.

Újabban mindenféle badarság is kering (2013) a különleges virusfertőzések és az immunrendszer jó állapota közötti kapcsolatról. A szakorvosok egyértelműen bizonyítják, (szakcikk) hogy a jó, karbantartott kiegészítőkkel erősített immunrendszer jelentős esélyt ad a virusfertőzés elerülésére, amellett hogy hatékony védőltással beoltajuk magunkat.

 

2009-ben Megvizsgáltuk az érveket, okokat, tényeket, és a kibontakozóban lévő folyamatokat, elfogultság nélkül, szakemberek bevonásával. Több mint érdekes:

Az elmúlt időszak (2009-2010) halálesetei és a látszólag "politikainak tűnő okokból" keltet ellenszél csitulása is azt bizonyítja, hogy ezt a vírust komolyan kell venni. Az ellenzők, a hamis "propaganda" éltetői (miért is?) emberek életével játszanak. Egyesek ilyenkor  kegyetlen trükkökre készülnek.

2010 januárjában már az orvosi kamara is az oltást javasolja, de nem sok eredménnyel. Persze lehetnek egyéb okok  személyes megfontolások is, ezért kerestünk jó alternatív megoldásokat (lentebb).

Minden évben emelkedik a halálesetek száma, új jelenség hogy 2011-ben eltitkolják a valós adatokat (orvosi forrás)

Mindenkinek felelős döntést kívánok!

Orviosi forrás: Dr Tihanyi itt

Egy érdekes videó Dr Szlávik: http://youtu.be/xuD1eVFKViQ

 

H1N1, az elsődleges védekezés

"A H1N1 egy különlegesen virulens törzse okozta 1918 márciusa és 1920 májusa közt a spanyolnátha pandémiát, amely az emberiség történetének egyik legpusztítóbb járványa volt: világszerte 50-100 millió embert ölt meg."(id.Wikipédia). Ma már "csak" (valószínűleg) néhány százan halnak meg Magyarországon (nekik sem kellene). Az egyetlen jó megoldásnak látszik a védőoltás (<-tények itt) miért?.

A védekezést ki kell egészíteni. Fontos a tejleskörű vitamin és ásványianyag-bevitel, a természetes antibiotikumok, nyers zöldségek és gyümölcsök, kiemelten a fokhagyma, a kézmosási, fertőtlenítési szabályok betartása (fertőtlenítő gél), arcmaszk viselése veszélyeztetett helyeken. A közösségi rendezvények kerülése (1m a hatótér). Bővebb javaslatok lentebb (hatékony védekezés).

Oltás nélkül

Van aki (különböző okok miatt)  nem akarja beadatni ezt a védőoltást, ezért utánanéztünk mit lehet tenni és mi a helyzet oltás nélkül. Fontos megjegyezni, hogy az alábbi módszerek és szerek csak a veszélyhelyzetet csökkentik de nem szüntetik meg. Gyógyszer szinten a Tamiflu a leghatásosabb.

Tamiflu gyártója: Roche (tulajdonosi összetétele nem ismert). Fő hatóanyag: Oseltamivir (fantázianév). Kiszerelés: 10x Törzskönyvi szám: EU/1/02/222/001. Kiadhatóság: vényköteles. Normatív TB támogatás: nem. Közgyógyellátásra adható: nem. EÜ támogatásra adható: nem. EÜ 100 támogatásra adható: nem.
A sok nem oka: kevésbé hatásos mint a védőoltás és sokkal többe kerül (min. 2-3 adag kell). BŐVEBBEN ITT

Nos, a természet,  most sem hagy cserben minket.

Tudjuk, hogy a kínai csillag ánizsból előállított Tamiflu nevű gyógyszer (többnyire) hatékonyan akadályozza meg az influenza vírust abban, hogy a sejtek falán áthatolva azokat megbetegítse, (de ez sem 100%-os csodaszer). Láz, köhögés meg nuden azért van. Ehhez a vírus egy neuraminidáz nevű fehérjét használ, amit a Tamiflu (többnyire) közömbösít. Persze, ehhez kell az immunrendszer aktív támogatása, legyengült immunrendszer esetén ez sem segít (halálesetek).

De még mielőtt mindenki megrohanná a patikákat, nézzük meg, hogy mit is tartalmaz a Tamiflu.

Bizony két régi, jó ismerős kombinációját: a QUERCETIN-t és a SIKIMINSAV-at. Azt is tudjuk jól, hogy pl. az áfonyák (tőzeg, vörös, és fekete áfonya) rengeteg Quercetint tartalmaznak, valóságos Quercetin bombák.

Na persze ez a dolognak csak az egyik fele. Miben található sok Sikiminsav?

A jó minőségű FEHÉR borban a sikiminsav tartalom kifejezetten magas (ugye nem is volt butaság a régiek tudása, mikor influenzában forralt bort, boros teát fogyasztottak?!). Ebben az esetben a FEHÉR BOR sokkal jobb, mint az egyébként sokkal többet dicsért vörös bor, bár a Cabernet Sauvignon vörösben is "elég anyagot" tartalmaz!

Lám, máris "összeraktuk" a Tamiflut, mi kell még?

Ezt a (fenti) kombinációt még kiegészíthetjük az IgG Boost (a világon az egyik legjobb) immunoglobulin G (csomag) készítménnyel (ami az immunvédekezést jelentősen erősíti), akkor megnyugodhatunk, nem vagyunk teljesen kiszolgáltatva (remélhetőleg) ennek a vírusnak, sem másnak.

Nem megnyugtató, hogy a jelenlegi vírus (H1N1) csak egy  variáns, azaz távoli rokona a hírhedt spanyolnáthának, sajnos ugyanúgy támad (tüdő). A védekezés javulásához ezért stabil alapok kellenek, nem mindegy milyen a kiinduló szint. Az erősítő folyamat több hétig is eltarthat, minél korábban el kell kezdeni.

Az IgG Boost® szabadalmazott, standardizált szarvasmarha kolosztrumot tartalmaz, ( 1000mg Colostrum MFT®-t, ) amely minimum 50%-ban tartalmaz immunoglobulint (IgG). Ez a  hatóanyag klinikai tanulmányok eredményei szerint  a legnagyobb mértékben javítja a szervezet elsődleges védekező funkcióit, segíti a vírusirtásban.

Az antioxidáns bomba a TeGreen 97 biztosítja a piacon lévő összes táplálékkiegészítő közül a legkoncentráltabb mennyiségben a zöld teában megtalálható polifenolokat (egész pontosan 97%-ban), ez is (az antioxidáns jelenlét) nagyon kell a vírusirtó védekezési képességhez (itt hét csészényi egy kapszulában, koffein nélkül).

Hogy néz ki tehát a hatékony (de nem mindenható),
nem gyógyszeralapú védekezés ?

  • napi két-három csésze fehér tea , vagy zöld tea kávé helyett (nagyon magas a polifenol tartalma, antioxidáns ),
  • fekete áfonya, vagy fekete ribizli (lekváros kenyér, vagy gyümölcslé) A lekvár lehetőleg magas gyümölcstartalmú diabetikus legyen,
  • jó minőségűfehér bor (sikiminsav) (2 dl)  felnőttek esetében,
  • TeGreen zöld tea kivonat, 2x1 kapszula antioxidánsbomba naponta (7 csésze egy kapszulában koffein nélkül),
  • IgG Boost immunoglobulin G 2x2 kolosztrumos kapszula naponta egy hónapig (immunerősítő) vagy egyéb kolosztrumos készítmény,
  • vitaminok, ásványianyagok természetes forrásból,
  • fokhagyma és fokhagyma minden mennyiségben,
  • almaecet és méz (a propolisz is jó),
  • hatékony, sűrű kézmosás (fertőtlenítővel),
  • maszk az arcon, rendezvények kerülése (1m).

Az immunvédekezés folyamata (erős idegzetűeknek):

Az immunrendszer feladata az idegen makromolekulákat megkülönböztető kémiai jelek felismerése, majd ennek alapján az immunogének (pl. vírus) hatástalanítása. Ezeket az immunrendszer sejtes elemei, a limfocita típusú fehérvérsejtek végzik. A csecsemőmirigyben képződő limfociták a sejtes immunogéneket észlelik, így pl. a baktériumok és a vírusfertőzések váltanak ki belőlük immunválaszt.

Az ilyen immunogénhatásnak kitett T-limfociták ezután a vérrel a nyirokcsomókba kerülnek, és ott átalakulnak speciális immunválaszra alkalmas sejtekké. Ennek során a T-limfociták sejtmembránjába olyan fehérjék épülnek be, amelyek felismerik a szervezetbe behatoló immunogént (vírust) és magukhoz kötik. A megkötött immunogént a T-limfocita, hatóanyagainak segítségével elpusztítja. Az elpusztult immunogének lebontásában a monociták segítenek. Ezt a folyamatot nevezzük sejthez kötődő immunválasznak.

A B-limfocitákban az immunogénekre ható különböző ellenanyagok termelődnek. Ezek az immunogént felismerő és hatástalanító fehérjék az immunoglobulinok. Minden immunogén típusnak egy vagy több speciális immunglobulin felel meg. Szerkezeti változatosságukra jellemző, hogy a szervezetben több százezer immunogén felismerésére és elkülönítésére képes különféle fehérjék képződnek. Az immunoglobulinok a vérrel a szervezet minden részébe eljutnak.

A behatoló idegen makromolekulákkal reakcióba lépnek, amelynek eredményeként az immunogén megsemmisül, és eltűnik a szervezetből. Így pl. az idegen makromolekula az ellenanyaggal reagálva kicsapódik, és a maradványt az odaérkező monociták endocitózissal bekebelezik, majd lebontják. Ezt a folyamatot nevezzük ellenanyaghoz kötődő immunválasznak.

A limfociták átalakulása során olyan sejtek is képződnek, amelyek nem hatástalanítják az immunogéneket, hanem specifikus emléknyomukat évekig megőrzik. Amikor ugyanaz az immunogén ismét bejut a szervezetbe, azonnal felismerik, és elpusztítják, ez a védettség.

 

Még a védőoltás sem nyújt minden esetben 100% -os védekezést

Noha az "új" influenza ellen a leghatékonyabb védekezési mód a védőoltás, mégis az esetek (egyéb gyógyszerszedők) mintegy 30%-ában az oltás nem nyújt teljes, hanem csak részleges vagy gyenge védelmet a betegséggel szemben.

Bizonyos gyógyszerek, az immunválasz a kialakulását akadályozzák, így azok a betegek, akik ilyen gyógyszereket szednek, nem részesülnek a kellő a védelemben a védőoltás beadása után sem. Bővebben itt.

Szakorvosi forrásokból összeállítva

 


Továbbiak, kiegészítés és variáció céljából:

 

Cink rágótabletta

Ahhoz, hogy a cink a teljes hatását ki tudja fejteni, a tabletta szedését már a betegség első tüneteinek megjelenésekor el kell kezdeni. A mennyiség is fontos. Naponta 4*25mg vagy 2*50mg alatt nincs látványos hatása. Akik ennél kevesebbet szednek, nem éreznek különösebb hatást.

Propolisz

- erősíti az immunrendszert
- természetes antibiotikum
- megfázásos tünetek esetén is segít
- légcsőhurut, allergikus asztma ellen
- vírus, baktérium, gombaölő (bőr, körömgomba)
- fekélyek, sebek gyógyítására
- növeli az erek rugalmasságát, vérnyomáscsökkentő
- olcsó - 20 gramm - 400 Ft


A 20 gr propoliszt ajánlatos 2 dl 96%-os alkoholban feloldani (a 75%-os nem, vagy nehezen oldja) Influ ellen napi 3X20 csepp mézbe, vagy kockacukorra csepegtetve.

Közvetlenül (nem vérző) sebre, pattanásra is alkalmazható. Csípés ellen is kiváló (éjszakai szúnyogcsípés viszkető érzését azonnal elmulasztja és máris álmodhatsz tovább)

 

Grapefruitmag kivonat
Glikozidot,bioflavonoidot, C vitamint és fehérjéket tartalmaz.  Hatása hasonló a propoliszéhoz. Beszerzése:különböző MLM hálózatokból. Ebben az esetben többe kerül, mint a propolisz. Előnye, hogy például arcbőrre alkalmazva nem hagy nyomot. Ellentétben a propolisszal, ami sárga foltot hagy kábé egy napig.


Egyéb hatásos "gyógy" növények:

Vörös és fokhagyma, zsálya, metélőpetrezselyem, kakukkfű, rozmaring, gyömbér, a ginzeng, az astragalus, a bíbor-kasvirág ugyanolyan hatásúak, mint a legújabban kifejlesztett gyógyszerek! Elmaradnak az olyan mellékhatások, mint: hasmenés, émelygés, hányás. De ha ezek a tünetek előjönnek a természet adta anyagoktól, akkor a rossz emésztésben keresendő a hiba, nem a gyógynövényben. A vörös és fokhagyma, a metélőpetrezselyem nyersen fogyasztva az igazi! Egyébként is nagyon lényeges, hogy az étrendünkben minden napra jusson valami nyers étel, ez lehet alma, sárgarépa, káposzta torzsa, paradicsom.

Hatásos természetes vírusellenes gyógyszer az ezüstkolloid is.

Az ezüstkolloid egy vöröses, vagy átlátszó színű folyadék (ionizált vízbe ezüst részecskéket - kolloidokat - kevernek). Baktérium-, vírus- illetve mikroba ölő hatása nagyon nagy: a legtöbb antibiotikum féltucatnyi organizmust pusztít el, az ezüstkolloid azonban képes akár 650-et is. Az ezüst egy kristályos szerkezetű anyag, melyet jellemzően az emberi szervezet csak ilyen apró részecskékre bontva, tehát kolloid formában képes felhasználni. Vigyázat nagyobb mennyiségben a bőr maradandó szürkülését okozza!!

(Az előzőek forrása-> Internet, elemzés szakorvossal konzultálva)

 

"Felelőtlen és ártalmas dolog az oltásellenesség"

Egy vezető nemzetközi orvosszervezet minden évben elítélte az európai oltásellenes mozgalmat, amely a világjárványos influenzával kapcsolatban tapasztalható. A szervezet szerint e kampány közegészségügyileg veszélyes, sőt emberéleteket tesz kockára.

A mutáns vírustól is óv a védőoltás?

Az Egyesült Államokban Anne Schuchat, a CDC járványügyi intézet egyik vezetője kijelentette, hogy a világjárványos influenza mutációja nem befolyásolja a védőoltások vagy az antivirális gyógyszerek hatásosságát. Bővebben itt. (magyarázat az immunvédekezés folyamata bekezdésünk)

 

Szakorvosi vélemény: Dr. ROSE magánklinika

 

 


 

Miért is kell (nagy mennyiségben a világnak) a Tamiflu gyógyszer? (ezt olvastuk)

 

A Tamiflu egy több ezer éve használt kínai gyógynövény kivonata. A neve csillagánizs. Ezt a gyógynövényt egy svájci gyógyszergyár (Roche) kizárólagos felvásárlási joggal eltünteti a világpiacról, hogy előállíthassa a Tamiflu-t és bezsebelhesse a hasznot. Egy doboz Tamiflu előállításához 13 azaz tizenhárom gramm csillagánizsra van szükség. A Tamiflu Fogyasztói ára: 5340 Ft/doboz (2009). A betegség gyors legyőzésére többnyire nem elég egy dobozzal beszedni, tartós védekezést ez nem jelent. Húsz (!) gramm csillagánizs kábé 250 (2009) forintba kerülne, ha lehetne kapni. Ez már nem extraprofit, hanem valami sokkal hatalmasabb. Ha kevesen oltatnak, jó nagy lesz a járvány, néhány millió doboz is elfogyhat (csak Magyarországon). És még sok egyéb vitamin és gyógyszer. Világviszonylatban ez sok milliárd dollár is lehet. A tények a riogató kampány okára mutatnak. A többit már értitek?!.

 

Kampány a védőoltás ellen

Kezdetben nagyon sok  pánikkeltő akció indult a védőoltás ellen (a fenti gazdasági érdekek leplezésére). A legtöbb, egy világméretű összeesküvés víziójával riogat. Elképesztő dolgokat lehetett olvasni. Sehol nincs a hamis (oltásellenes) állításokra bizonyíték, csak rosszindulatú spekuláció. Az tény, hogy valószínűleg 2009-ben kevés idő állt rendelkezésre a tökéletes oltóanyag elkészítéséhez. A magyar oltóanyag ennek ellenére a legjobbak között van  ma is, és továbbfejlesztették (erre van bizonyíték, WHO minősítése). A krónikus betegek és a kismamák különösen nagy veszélynek teszik ki magukat, ha nem oltatnak (halálesetek). Én azt javasolom mindenki saját-maga döntse el, vállal e közösséget a riogatókkal. Ma már bizonyított, hogy az oltás a legjobb, oltásra biztató kampány viszont nincs, vajon miért?

 

Riogató kampány itt

Olvasd végig a kommenteket is, mert ott megjelenik néhány józan hang!!

 

Személyes kérdéseidre is válaszolok egeszsegsuli@gmail.com (ha tudok)

l.kapcsolat

 

 

 

 


Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet