Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

A csakrákról tudjuk, hogy a test energetikai rendszerének csomópontjai. Bizonyos betegségeknek mondott energiazavarok szorosabb összefüggésben állnak a szeretet elfogadásával vagy kinyilvánításával kapcsolatos problémákkal.

Szívcsakra-energiazavar

A szeretetért, így annak elfogadásáért és kinyilvánításért is a szívcsakra „felelős”. Nem megfelelő működése testi szinten többek között a légzéssel kapcsolatos betegségekhez, például asztmához vagy tüdőtáguláshoz vezet. Elképzelhető az is, hogy a szívcsakrához rendelhető csecsemőmirigy, amely az immunrendszert vezérli, nem képes tökéletesen ellátni a feladatát, így fogékonyabbá válunk a betegségekre.

Tipikus szívcsakraproblémának tekinthetők a szív- és érrendszeri betegségek. Ide sorolandók még a szívcsakra szintjén (azaz vele egy „magasságban”) jelentkező, különböző eredetű mellkasi és hátfájdalmak, valamint bőrproblémák és daganatok. Az egyik legjellegzetesebb és legsúlyosabb szívcsakrabetegség pedig a mellrák, ami nem csak általában a szeretet, hanem az anyaság és a nőiség vonatkozásában is valamiféle üzenetet hordoz.

A szeretet megtapasztalása

Ha úgy érezzük, hogy szívcsakránk nem működik maradéktalanul, bármikor – akár ebben a pillanatban is – dönthetünk úgy, hogy a jövőben több szeretetet kívánunk megtapasztalni az eddigieknél. Első lépésben fogadjuk el, hogy – még ha fizikailag egészségesnek mondhatjuk is magunkat – van bennünk valami, ami gyógyításra szorul. Ez ugyanis a probléma majdani feloldódását feltételezi. Emellett a probléma elfogadásával fokozatosan elfogadjuk önmagunkat is.

Lassacskán felfedezzük és elismerjük egyéniségünket, egyediségünket. Az önelfogadással párhuzamosan pedig megjön mások egyéniségének, egyediségének felfedezése, elismerése is. Elvárásaink, ítéleteink okafogyottá válna, így sorra búcsút veszünk tőlük. Egyre inkább képessé válunk tisztelni és becsülni a környezetünkben élőket, és – mintegy viszonzásképp – egyre több pozitív visszajelzésben lesz részünk.

Egyre inkább képessé válunk mások iránti szeretetünk kinyilvánítására, illetve a tőlük kapott szeretet elfogadására. Így a szívcsakránk egyre harmonikusabban működik. A fenti folyamat természetesen nem egyik napról a másikra zajlik le. Fontos, hogy tudatosan törekedjünk minden apró mozzanatának megélésére.

Szívcsakranyitó gyakorlat

A Szupta-Vadzsrászana nevű – Tevepózként is ismert – jógatesttartás segít megnyitni a szívünket szűkebb és tágabb környezetünk előtt, képessé téve a szeretet kinyilvánítására és elfogadására. Üljünk a sarkunkra úgy, hogy a jobb lábfej nagyujját helyezzük a bal lábfej nagyujjára. Törzsünket tartsuk egyenesen. Ily módon a jóga Gyémántülés, azaz Vadzsrásza nevű jógapózt vettük fel, ami a Szupta-Vadzsrászana kiindulási pontja.

Forrás: http://www.yogaindailylife.org/system/hu/4-szint/supta-vadzsr%C3%A1szana

Emelkedjünk fel térdelőhelyzetbe, továbbra is egyenes törzzsel. Majd derékból hajoljunk hátra, és két kezünkkel támaszkodjunk a két sarkunkra. Fejünket engedjük hátra, csípőnket toljuk előre. Ezzel felvettük a Szupta-Vadzsrászanát. Maradjunk így kis ideig, majd lassan, méltóságteljesen üljünk vissza a sarkunkra. Kezdetben csak néhány másodpercig tartsuk ki ezt a pózt – valószínűleg ez sem lesz túl könnyű –, majd az időtartamot fokozatosan növeljük körülbelül egy percre.

A gyakorlathoz rendelt mentális megerősítés: „Szilárd hittel megnyílok a Te Fényednek!” Fizikai szinten a gyakorlat jó hatással van a medencére, és erősíti a has- és a hátizmokat.

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet